A veszett kutya ajánlója!

Mondják, hogy a tehetség mindig utat tör magának – és milyen jól mondják!
 Mert itt ez a Bihary, aki egész életében a művészetektől távoli foglalkozást űzött, aztán egyszer csak megjelenik valahonnan a Fekete-erdőből a harmadik asszony és három gyerek múlva, már deresedő szakállal, de hóna alatt olyan meglepően pompás írói eszközökkel, amivel mesterien vegyíti a legszigorúbb drámát a zsigeri, keresetlen humorral.
Mintha egész életében ezt csinálta volna. Bihary Péter tehát egy betárazott „szerjózsa” a ’90-es évek reményekkel és legvadabb változásaival telt időszakából, hiánypótló stílusban előadva azt – ne szépítsük, letehetetlen. Ez van. A Kedves Olvasó nyugodtan készüljön fel hosszú éjszakákra, a „csak még egy fejezetet elolvasokra”. Mert ez a regény olyan, mint a román medve: nem játék. Beszippant, magával ragad, könnyedén felemel, aztán kíméletlenül földhöz csapkod.

 Papírzsebkendő bekészítése mindenesetre erősen ajánlott, is-is alapon.

Mert hogy írja, maga a Szerző?

„Egy biztonságosnak hitt rendszer után berúgta az ajtót a vadkapitalizmus. Amikor a bűnözők pokoli erős kocsikkal menekültek az ezeröcsi Ladák elől. Szóval, betli. Az egész élet egy kurva nagy betli volt akkoriban minden zsarunak. Apám mindig azt mondta, nem a legerősebb és nem a leggyorsabb marad életben, hanem az, aki a leghamarabb alkalmazkodik a körülötte változó világhoz.”

Higgyünk neki.

Bridget Felber


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A veszett kutya!

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!